Traditionel Genseiryu Karate

GEN: betyder sindsro/sjæle ro/univers  Genseiryu

SEI: betyder kontrol/beherske

RYU: betyder stil/skole

Traditionel Genseiryu kommer fra øen Okinawa, og er udviklet af Sensei Seiken Shukumine.

Denne har udover udviklingen af Genseiryu også grundlagt stilarten Tai-do, og han er kendt og anerkendt som en levende legende inden for kampe kunstverdenen Stilart Denne stil af karate-do, stammer oprindeligt fra landsbyen Tomari, som ligger i den sydlige del af Okinawa. Tomari, Shuri og Naha er de tre landsbyger der var “hovedcentre” for den traditionelle karate. Det er først efter 2 verdenskrig at karate bliver kaldt ved navn, inden da blev det kaldt TI eller TE dvs, TOMARI-TE,

SHURI-TE, eller

NAHA-TE.

Indtil begyndelsen af dette århundrede trænede Sensei Soko Kishimoto en form der kaldes Tomari-Te.

Sensei Kishimoto var en bemærkelsesværdig mand, der kendte til dybere teknikker fra mange karate former og mange varierende stilarter.

Han udviklede sin karate på baggrund af virkelige kampe, men han tillagde den aldrig noget navn.

Sensei Kishimoto selv kunne forsvare et hvilket som helst angreb med de teknikker, der udføres på basis af “Toride-Uke” og umiddelbart derefter udføre et kontra angreb.

I en alder af 78 år fik Sensei Kishimoto en elev ved navn Seiken Shukumine. Sensei Shukumine begyndte at træne i en alder af 8 år, først under Sensei Anko Satoyama, og derefter under Sensei Kishimoto.

Sensei Shukumine lod sig indskrive i marinen i 1944, efter sin hjemsendelse begyndte han at udforske teknikkerne der er baseret på hans Senseis teorier og prøver dem på sin egen krop.

Udefra dette udvikler han de fundamentale teknikker med udgangspunkt i “rotation, drejning, forandring, og variation”. Tilsammen skaber de katarene

TEN-I-NO,

CHI-I-NO,

JIN-I-NO,

og sammensætning af dette i kataen SANSAI-I-NO.